15.5.2017 Fae Nyx - Siipikuningatar

15.5.2017 Fae Nyx - Siipikuningatar


Koskaan ei voi olla liikaa glitteriä, ja kun sitä löytyy vielä seuraavana aamuna tyynyltä niin voi hyvillä mielin sanoa että on ollut hyvä ilta.


Näin siis harrastuksen puolesta. Siviilissä arki näyttää vähemmän kiiltavältä. Työskentelen sairaalassa osastonsihteerinä, käytössä on siniset työvaatteet, jotka eivät kiiltele ja aamuisin saa olla tyytyväinen jos osuivat oikean kokoiset housut kaapista käteen. Niin, siis housujahan en vapaaehtoisesti ole käyttänyt yläasteen jälkeen (paitsi liikuntaa varten). Mutta arki on arkea, aina voi suunnitella ja odottaa seuraavaa keikkaa tai kuvausta tai kissan ristiäisiä, joita varten arjen saa jättää taakseen.


Olen burleskiesiintyjä ja viihdyn myös kameran edessä pin-up –mallina. Enemmänkin malleilua haluaisin harrastaa, mutta arki tulee usein väliin ja Kemistä on pitkä matka joka paikkaan. Kotona olen aikalailla nörtti ja viihdyn TV:n edessä tabletti kourassa mutta kun on Show Time kuoriutuu kotona viihtyvästä ujosta tytöstä Kemin Siipikuningatar Fae Nyx.


Burleskia olen harrastanut nyt kuutisen vuotta, ensimmäinen ”virallinen” sooloesiintymiseni oli 2012 syksyllä, mutta ihastukseni lajiin alkoi jo kauan ennen tätä. Ensimmäinen esiintymisasu valmistui äitin vanhoista verhoista ja se on edelleenkin käytössä, itse esitys on kokenut pienoisen päivityksen sittemmin. Esiintymisasuista olen osan tehnyt itse, osan muokannut ostetuista tai ostanut valmiiksi koristeltuna. Suurin aarteeni ovat strutsinsulkaiset viuhkani! Olin harrastuksen alusta asti halunnut sellaiset, joten kun vuosi sitten katsoin että nyt oli aika ne hankkia, päätin tilata ne Englannista asti mittatilaustyönä.


Suomessa burleskia löytyy jo melkein joka kolkasta, mutta Meri-Lapissa paikallisesti meitä ei montaa ole. Onneksi auto kulkee ja olen tänäkin vuonna suuntamassa Turkuun asti esiintymään ja samalla tietenkin nauttimaan muiden esiintyjien tarjonnasta.


Se, mikä burleskissa on hienointa, on varmaankin se että lavalla ei ole väliä minkä kokoinen tai muotoinen olet, iälläkään ei ole väliä (kunhan olet vähintään 18, burleski on aikuisille tarkoitettua viihdettä), kunhan tuot lavalle jotain omaa. Tyylejäkin löytyy laidasta laitaan klassisesta viettelyksestä neoburleskin jopa kieroutuneisiinkin satuihin. Burleski kattaa monta syntiä joten jokaiselle löytyy jotain. Kannattaa kuitenkin astua tähän kimmeltelevään maailmaan varovasti sillä kun burleskikärpänen puraisee, se vie mennessään!Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.