2.11.2016 Satu ja Päivi - Katumuoti ja me.

2.11.2016   Satu ja Päivi - Katumuoti ja me.


Hei kaikki!

Me olemme 27-vuotiaat kaksostytöt Päivi ja Satu. Olemme asuneet Savonlinnassa vuodesta 2009 lähtien. Harrastamme mm. cosplayta, katumuotia, blogin pitämistä ja käsitöitä. Kaiken tämän aloitimme 2009 uuden koulun, uuden asunnon ja uuden elämän alkaessa. Nykyisin harrastuksemme on elämäntapamme tuoden suunnattomasti iloa ja mahdollisuuksia arkeemme.

Olemme aina olleet todella luovia ja värikkäitä. Katumuodissa yhdistyy rakkautemme vaatteisiin ja visuaalisuuteen. Inspiraationa toimivat mm. japanilainen katumuoti, sarjakuvat ja animaatiot.

Pukeudumme miten ja milloin itseämme huvittaa. On ollut ilo huomata muidenkin ihmisten ilahtuvan vaatteistamme. Tällä hetkellä emme edusta mitään nimellisiä pukeutumistyylejä. Asumme ovat värikkäitä kokonaisuuksia, joiden yksityiskohdat ovat huolellisesti valittu. Olemme niin tottuneita ulkonäköömme, ettemme pidä itseämme mitenkään erikoisina. On kiva kun saa olla täysin oma itsensä. Vaatteet ja meikit eivät peitä todellista minää: Ne tuovat sen esiin.

Oma tyyli muuttuu ja kehittyy koko ajan. Tekemällä oppii parhaiten. Virheitä ja pettymyksiä ei pidä pelätä, tai hävetä sitä miltä näytti 2-10 vuotta sitten. Ei pidä myöskään antaa muiden ihmisten lannistaa itseään. Jatkamalla rohkeasti eteenpäin voi saavuttaa jotain suurta ja ikimuistoista. On tärkeää tukea, kannustaa ja kehua. Antakaa arvoa tyylilliselle vaivannäölle. Katumuoti ei ole helppo harrastus, jossa revitään päälle jotain hassua ja kuvitellaan olevansa erityisiä. Pukeutuminen on kokonaisuuden hallintaa ja taitoa yhdistellä muotoja, värejä ja materiaaleja. Ilman pukeutujia vaatteet ovat vain vaatteita. Pukeutujat tekevät niistä tyyliä, kokonaisuuksia ja elämää - ja ilman vaatteita pukeutujat ovat alasti. Vaatteita ja tyylejä on olemassa aivan kaikille. Ikä, sukupuoli tai sijainti ovat esteitä vain oman päänsä sisällä.

Vaatteiden ja asusteiden käsityönä valmistamisen lisäksi kannatamme paikallisia vaatemyymälöitä. Kierrämme ahkerasti kirpputoreja persoonallisten löytöjen toivossa. Kaiken ei tarvitse olla heti valmiina, uutena ja saatavilla. Joskus on hauskempaa etsiä ja muokata vaatteista mieleisiään. Aina ei tarvitse etsiä kaukaa, vaan hyvä löytyy läheltä.

Jos ei pääse Tokioon, on tehtävä oma Tokio sinne missä on. Ei pidä hidastaa itseään ajattelemalla "sitten kun pääsen jonnekin" tai "sitten kun saavutan jotain" elämäni alkaa. Olemme tehneet kovasti töitä cosplayn parissa. Palkintona tästä vuoden vaihteessa lähdemme ihan oikeasti Tokioon kuukaudeksi.Tätä ja kaikkea muuta voi seurata blogistamme Leikkipuisto osoitteessa http://kc.vuodatus.net/Comments

Sign in in order to write a comment